Yalova Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine erzak desteği

Türk Kızılay Yalova Şube Başkanı Selvet Duman ve yönetim kurulu üyeleri, ihtiyaç sahiplerine erzak desteği sağlamak amacıyla sahaya indi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 08:27

Türkiye genelinde İhtiyaç sahiplerine: asgari geçim desteği, gıda yardımı, doğum yardımı, giyim yardımı, afet ve acil durum yardımı, barınma yardımı, geçici konaklama ve yol yardımı, burs ve eğitim yardımı, engelli yardımı, sağlık yardımı, aşevi yardımı, ramazan ayı yardımı, bağışçı yardımı, program dışı yardımlar, temizlik ve hijyen yardımı yapan Türk Kızılayı, Yalova’da temel yardım faaliyetlerini dört mevsim sürdürüyor.

Bu kapsamda ihtiyaç sahiplerinin temel beslenme ve gıda malzemesi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Türk Kızılayı Yalova Şubesi tarafından ayni ve nakdi yardımlar yapılıyor. Kızılay ve ilgili kamu kurumları tarafından yapılan sosyal inceleme sonucuna göre ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara, temel gıda ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken birey ve ailelere erzak kolisi dağıtılıyor. İçerisinde kuru gıda, yağ, un ve şeker başta olmak üzere temel tüketim maddelerini barındıran erzak kolilerini Türk Kızılay Yalova Şube İl Başkanı Selvet Duman ve yönetim kurulu üyeleri ihtiyaç sahiplerine bizzat teslim ediyor. Bu yardımların sadece Ramazan ayında ve bayramda değil her zaman yapıldığını aktaran Başkan Selvet duman, Kızılay gönüllülerine ve bağışçılara teşekkür etti.