Yalova İnsan Hakları Kurulunda sağlık hizmetleri değerlendirildi

Yalova Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başkanlığında Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda İl Sağlık Müdürü Osman Karakuş ile sağlık hizmetleri değerlendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 02:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 02:12
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Haziran ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın başkanlık ettiği toplantıya Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş da katıldı. Komisyonların çalışmaları, kurula ulaşan şikayet ve taleplerin ele alındığı toplantıda söz alan komisyon üyeleri, fikirlerini ve önerilerini dile getirdi.

Karakuş, yeni hastanelerin planlama çalışmalarını anlattı

Yalova’ya atandığı Nisan ayından bu yana il genelinde, ilçelerde ve beldelerdeki sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek eksikleri tespit eden ve mevcut çalışmaları yerinde gözlemleyen Uzm. Dr. Osman Karakuş, Yalova’da verilen sağlık hizmetleri hakkında İnsan Hakları Kurulunu bilgilendirdi. Karakuş, MHRS’den veya 182’den randevu bulamayan vatandaşların, hastane girişinde açılan randevu biriminden kayıt yaptırarak aynı gün için randevu alabileceğini söyledi. Gün içinde randevu bulunamadığı takdirde hastaya uygun bir zamana randevu oluşturulup, hastaya dönüş yapıldığını aktaran Osman Karakuş, gelecek yılların sağlık planlamalarına da değindi. Sağlık Müdürü Karakuş son olarak Yalova’da yeni hastanelerin planlama çalışmalarından söz etti.

Serap Polat