Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nün eğitimleri yoğun ilgi görüyor

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü kaza ve ani ortaya çıkan hastalık/yaralanma durumlarında müdahale amacıyla, sertifikalı ilk yardım eğitimleri düzenlemeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 03:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 03:03

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nün kaza ve ani ortaya çıkan hastalık ve yaralanma durumlarında müdahale yapabilecek sertifikalı ilk yardımcı yetiştirdiği 16 saatlik eğitiminde, hayati öneme sahip temel ilkyardım bilgileri, hasta ve olay yeri değerlendirmesi, stres yönetimi, ambulans çağırma prosedürleri ve temel yaşam desteği konularını içeren teorik derslerin yanı sıra maketler aracılığıyla pratik olarak da ilk yardım uygulamaları gerçekleştiriliyor. Sertifikalı ilk yardım eğitimleri sonrasında yapılan teorik ve uygulama sınavında başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazanıyorlar. 2023 yılında Yalova İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde bulunan Özel İlkyardım Eğitim Merkezlerince toplamda 3800 kişiye sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi verilmiştir. Ayrıca halk eğitimleri kapsamında 369 kişiye İlkyardım Farkındalık Eğitimi verilmiştir.

 

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Sertifikalı İlk Yardım Eğitimine nasıl başvuru yapılabilir?

Sertifikalı İlk Yardım eğitimi almak isteyen vatandaşlar (gruplar halinde veya bireysel olarak) Yalova İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmaları yeterlidir. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen eğitimler tüm vatandaşlar için ücretsiz olarak düzenlenmektedir. İlk yardım eğitimlerine isteyen tüm vatandaşlar başvurabilmektedir. 

 

Murat Can Aytemur