Yalova GOP Mahallesi Perşembe Pazarı Bu Hafta Cep Yaktı

Yalova Gaziosmanpaşa Mahallesi Perşembe Pazarı’nda artan fiyatlar bu hafta vatandaşın cebini yaktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2023 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2023 08:15
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Gaziosmanpaşa mahallesinde her perşembe günü kurulan ve mahalle halkı tarafından çok sevilen Pazar yeri bu Perşembe ziyaretçilerini üzdü. Halk arasında uygun fiyatları ve taze meyve sebzesiyle nam salan Gaziosmanpaşa Mahallesi Perşembe Pazarında bu hafta fiyatlar şaşırttı.

Perşembe Pazarında yaşlı bir vatandaş, pazar fiyatları hakkında şu sözleri kullandı, ‘7500 TL emekli maaşı alıyoruz ve ev geçindirmeye çalışıyoruz. Eskiden marketlere göre daha uygun fiyatlı ve daha taze olduğu için pazara gelmek bizler için avantajlı oluyordu, şimdi ise fiyat farkı yok denecek kadar az. Hatta istediğin kadar ürünü kendin seçerek alabilme imkânımız olduğu için marketler daha avantajlı hale geldi diyebiliriz. Eskiden haftalık tüm sebze ve meyve alıverişimizi pazardan yapardık şimdi sadece ihtiyacımız kadar olanını marketten alıyoruz mesela pazardan 1 kg limon almak yerine marketten 2-3 adet alıp onunla idare ediyoruz. Ancak yine de her hafta mahallemizin pazarına uğramayı ihmal etmiyoruz.’’

Perşembe Pazarında bu hafta güncel haliyle fiyatlar şu şekilde idi; Patlıcanın kilosu 10 TL, Üzümün 25 TL, İncirin 50 TL, Kirazın 35 TL, Limonun 30 TL, Karpuzun 15 TL, Kavunun 20 TL, Taze Fasulye 40 TL, Soğan 10 TL, Acı Biber 50 TL, Patatesin 4 kilosu 50 TL, Elma 25 TL, Şeftali 30 TL, Domates 15 TL, Mantar 80 TL.

Murat Can Aytemur