AFAD Yalova olası bir afet durumuna karşı bilinçlendirme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Yalova genelinde gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde çok sayıda kişiye ulaşan ve farkındalık kazandıran AFAD Yalova ekipleri son olarak, 20-27 Mayıs ve 27 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yönelik "Depremde Arama Kurtarma Eğitimi" verdi. Gerçekleştirilen eğitimler sayesinde kurumda çalışan personeller, olası bir deprem anında arama-kurtarma çalışmaları için gereken teorik bilgileri edindi. Teorik bilgilerin ardından uygulamalı eğitime geçildi ve sözlü olarak öğrenilenlerin pekiştirilmesi hedeflendi.
Burada uygulamalı olarak araç-gereçleri tanıyan ve arama-kurtarmada dikkat edilmesi gereken konuları, enkazda detaylıca inceleyerek kavrayan personeller verimli bir eğitimden geçmiş oldu ve afet durumlarına karşı farkındalık kazandı.
Yalova AFAD, bu tür eğitimlerle toplumun her kesimine ulaşarak afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmayı hedefliyor. Yapılan eğitimler, Yalova'da yaşayanların afet durumlarına karşı bilinçlenmesine ve hazırlıklı olmasına önemli katkılar sağlıyor.
Murat Can Aytemur