Yalova Fikir Atölyesi’nden öğretmenlere proje eğitimi

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden Yalova Fikir Atölyesi, öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik proje eğitimi düzenledi. Eğitimde Erasmus+, eTwinning, Patent Eğitimleri, Harezmi Eğitim Modeli, Anadolu Mektepleri, Akıl ve Zeka Oyunları, Yerel Projeler, TÜBİTAK ve TEKNOFEST Projeleri gibi pek çok konuda bilgiler verildi

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2023 13:07
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ildeki okullarda görev yapan öğretmen ve yöneticilerin proje hazırlama konusunda bilgi edinmelerini sağlayacak eğitimler gerçekleştiriyor. Yalova Fikir Atölyesi tarafından gerçekleştirilen eğitimlere, merkezde ve ilçelerde okulların proje ekipleri ve medyalarından sorumlu öğretmenler ve okul yöneticileri katıldı.

Eğitimde, proje hazırlama süreçleri, proje başvuru koşulları, proje yürütme teknikleri, proje sonuçlarının yaygınlaştırılması gibi konularda sunumlar yapıldı. Ayrıca okulların web siteleri, 81 Çalıkuşu Yalova E-Dergisi, Kurumsal Sosyal Medya Kullanımı ve bu sene Yalova’da eğitimi öne çıkaracak Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) konularında da bilgilendirmeler yapıldı.

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, eğitimin amacının öğretmen ve okul yöneticilerinin proje kültürünü geliştirmek olduğu belirtildi. Açıklamada, “Yalova Fikir Atölyesi olarak okullarımızın proje üretmesine ve uygulamasına destek oluyoruz. Bu eğitimle de öğretmen ve okul yöneticilerimize farklı proje alanlarında fırsatlar sunuyoruz. Proje yapmanın hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin gelişimine katkı sağladığını biliyoruz. Bu nedenle herkesi proje üretmeye ve uygulamaya davet ediyoruz” sözlerine yer verildi.

Eğitime katılan öğretmen ve okul yöneticileri ise, eğitimin kendilerine çok faydalı olduğunu ifade ettiler. Katılımcılar, “Proje yapmak isteyen ancak nereden başlayacağını bilemeyen birçok öğretmen var. Bu eğitim sayesinde hem proje alanları hakkında bilgi sahibi olduk hem de proje hazırlama süreçlerini öğrendik. Yalova Fikir Atölyesi’ne bu eğitimi düzenledikleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştular.