Yalova Emniyeti vatandaşları boğulma olaylarına karşı uyardı

Yalova Emniyet Müdürlüğü, Boğulmalara Karşı Alınması Gereken Tedbirler ile ilgili yapay zeka kullanarak kamu spotu videosu hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 07:30

Yalova Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yaz aylarında artan boğulma olaylarına karşı hem sahil alanlarında hem de dijital platformlarda etkin bir şekilde bilgilendirme faaliyetleri yürütülüyor. Boğulmalara Karşı Alınması Gereken Tedbirler ile ilgili yapay zeka kullanarak kamu spotu videosu hazırlayan Yalova Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, vatandaşları birçok konuda uyardı.

Alkol etkisindeyken yüzme faaliyetinden uzak durulmalı!

Vatandaşların boğulma olaylarına karşı alması gereken önlemlerin ve boğulma ihtimali oluştuğunda uygulamaları gereken adımların sıralandığı kamu spotunda, “Gölet, baraj gölü, akarsu, su kanalları, su göletleri ve nehir gibi alanlarda yüzmeniz. Bu alanların derinliği, engebe durumu, balçık durumu ve zemin yapısı bilinmediğinden dolayı tehlikeli alanlardır. Ayrıca baraj, gölet ve akarsuların su sıcaklığı düşük olduğundan dolayı ani kramp riski ve hipotermi durumları oluşmaktadır.

Gelgit akıntısı olarak bilinen yani çeken dalga akıntılarının oluştuğu durumlarda yüzme hemen sonlandırılıp denizden çıkılmalıdır. Yüzme alanları tercih edilirken cankurtaran hizmeti veren alanlar tercih edilmelidir. Yüzme esnasında ani durumlara karşı cankurtaranın görüş alanı içerisinde yüzmeye önem gösterilmelidir. Denizde yapılan yüzme faaliyetlerinde ani durumlara karşı gerekli yüzme ekipmanları takılmalıdır. Alkol etkisindeyken yüzme faaliyetlerinden uzak durulmalıdır.” ifadelerine yer verildi.