Yalova Eğitim Bir-Sen Balkanlara çıkarma yaptı

Eğitim Bir-Sen Yalova Şubesi tarafından Ferdaus Travel ile gerçekleştirilen ‘Evladı Fatihan, Ecdada Yolculuk’ adlı kültür gezisi büyük Balkan turu, 8 günlük bir yolculuktan sonra Yalova'da sona erdi

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 02:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 02:45

Eğitim Bir-Sen Yalova Şubesi adeta Balkanlara çıkarma yaptı. 8 gün süren ve buram buram tarih kokan turda Yalova Şube Başkanı Ahmet kotçioğlu ve üyeleri, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Bulgaristan’dan oluşan 9 ülkeyi kapsayan büyük Balkan turunu tamamladılar. Kavala, Selanik, Kalambaka, Manastır, Kalkandelen, Ohrid, Struga, Üsküp, Priştine, İşkodra, Potgritsa, Budva, Kotor, Dubrovnik, Trebinje, Blagay, Mostar, Konice, Saray Bosna, Belgrad ve Sofya gibi 22 şehri ve 6 başkenti ziyaret eden Eğitim Bir-Sen Yalova Şubesi üyeleri Osmanlı’dan kalan izleri yerinde gördüler. 

Balkanlar’da ecdattan kalan izleri duygu dolu 8 günde görme imkanı bulduklarını ifade eden Eğitim Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Ahmet Kotçioğlu, “Balkanlara gider de 'Akıncı cetlerimizin ihtilafını duyamazsak' gelişmelerden ne anlarız? Selanik'te o evde; Mustafa Kemal'i yad ettik. Dubrovnik'te, Osmanlı ceddimizin gücü ile güçlendik. Ah Mostar, ruhumuzun gelecekte kaderinde yaşanması gereken acılar seni bize daha da yakınlaştırıldı. Yıkılan sen değil biz idik. Saray Bosna Umut tünelleri; Çok değil 30 yıl önce çağdaş Avrupa'nın ortasında ölüme terkedilen Müslümanların yaşama öyküsü ve evlerdeki mermi izleri halen daha duruyor. 'Bizi verileri gömdüler ama tohumlarını bilmiyorlardı.' Bilge Kral Aliya İzzet Begoviç tarihe geçen gelişmeleri hatırlatarak biz tohumuz, bu topraklarda ata yadigarı topraklarda yeninden filizleneceğiz umarım” dedi. 

Osmanlı Devleti'nin 1389 yılında Kosova savaş meydanında şehit olan tek padişahı Sultan 1. Murat'ın Kosova'daki türbesini ziyaret ettiklerinde hem gurur hem de hüzün birlikte yaşadıklarını ifade eden Kotçioğlu, Tuna Nehri'nin gururlu akışını izlerken de atalarının kahramanlıklarını hissettiklerini dile getirdi.