Yalova'daki mucize... Birçok hastaya şifa dağıtıyor! Yalova kaplıcalarının faydaları

Yalova’nın meşhur termal kaplıcaları romatizma ve sindirim sistemi hastalıklarına çok iyi geliyor. Her yıl binlerce yerli-yabancı turistin ziyaret ettiği Yalova kaplıcaları adeta şifa dağıtıyor...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 13:06
https://www.yalovahayat.com/

Sağlıklı yaşamak için düzenli ve dengeli beslenmek kadar şifalı uygulamalara da önem verilmesi gerekiyor. Doğal kaynak suyu olan kaplıca suyunun vücutla temas etmesi pek çok farklı hastalığa derman oluyor. T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı Yalova termal kaplıcaları, bu alanda doğal tedavi görmek isteyenlere kapısını açıyor.

Yurdun dört bir yanından ve yurt dışından gelenlere şifa dağıtan Yalova termal kaplıcaları otel tesisi içinde hizmet veriyor. Tesiste bulunan şifalı sular dışında masaj, manuel terapi ve akupunktur gibi alternatif tedaviler de bulunuyor. Daha sağlıklı bir yaşam sürmek veya uzun süredir mustarip olduğu hastalıktan kurtulmak isteyenler rotasını Yalova’ya çeviriyor.

TERMAL KAPLICA SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Yer altından çıkan şifa olarak bilinen termal kaplıca suyu romatizma hastalıklarına, sindirim sistemine ve böbrek hastalıklarına çok iyi geliyor. Karaciğer ve safra kesesi sorunları olanlar termal tesiste tedavi olabiliyor. Midedeki rahatsızlıkları gideren termal kaplıca suyu vücuttaki kan dolaşımını hızlandırıyor.

Gözdeki rahatsızlıklara iyi geldiği bilinen şifalı sular aynı zamanda egzema ve mayasıl gibi hastalıkları kısa sürede tedavi eder. Her yaştan kişiye sağlık ve mutluluk aşılayan Yalova termal kaplıcalar tesisi kentin en ünlü sağlık merkezlerinden biridir.

YALOVA TERMAL KAPLICALARI NEREDE?

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı şifa merkezlerinden olan Yalova termal kaplıcaları, otel ve apartlar ile birlikte hizmet veriyor. Sağlıklı yaşam için gerekli olan ne varsa bu tesislerde mevcut. Kaplıcadaki şifalı su dışında spor aktiviteleri için spor salonu, yürüyüş ve koşu parkurları hizmet veriyor.

Gökçedere baraj gölü çevresinde ruha dinginlik veren manzaralar eşliğinde doğanın ve temiz havanın tadını çıkarma keyfi yaşatıyor. Kronik hastalıkları olanlara adeta şifa dağıtan Yalova termal kaplıcaları il merkezine 12 km mesafededir. Tesis Gökçedere, Üvezpınar ve Yenimahalle yerleşim yerlerine yakın konumdadır. Tesise feribot, taksi, minibüs ve dolmuş ile ulaşım mümkündür.