Dünyada kendilerine bayram hediye edilen tek çocuklar olan Türk çocuklarını bayram heyecanı sardı. 23 Nisan 2024 Salı günü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan törenle kutlanacak olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlıklar devam ediyor.
Bu çerçevede il merkezindeki okullarda eğitim gören okul öncesi miniklerin katılımı ile mini bayram provası gerçekleştirildi. Haftalarca hazırlandıkları gösterilerini diğer okullardan gelen öğrenciler, öğretmenleri ve ailelerinin önünde sergilemenin heyecanını yaşayan minikler ortaya koydukları başarılı performanslarını karşılığını alkışlarla aldılar. Miniklerin koreografileri meydanda renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.
Provada öğrenciler kadar öğrencilerin anne ve babaları da heyecan yaşadı. Heyecanla çocuklarını izleyen veliler gösteri provalarının başarıyla tamamlanması sonrasında derin bir nefes aldılar.
Murat Can Ayetmur