Yalova’da uyuşturucu ile mücadele hız kesmeden devam ediyor

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde suçları ve bağımlılığı ile mücadelede annelerin rolünü vurgulayan ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi kapsamında sanat etkinliği düzenledi. Etkinlikte, sanatseverlere uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi için bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yürütüldü

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 04:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 04:09

Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Yalova Belediye Başkanlığı ve Atakent Türk Sanat Musiki Korosu Başkanlığı’nın da destek ve katılımları ile Narko Nokta Standı kuruldu. Stantta, vatandaşlara Narkoanne ve Narkorehber el broşürleri dağıtıldı. Kültür-Sanat Etkinliği öncesinde, Atakent Türk Sanat Musiki Korosu Başkanlığı üyeleri, En İyi Narkotik Polisi Anne Proje pankartı ile sahneye çıkarak farkındalık mesajı verdi. Sanatseverlere hitaben yapılan konuşmada, uyuşturucu madde kullanımı ve izleyen süreçte gelişen madde bağımlılığı ile mücadelede annenin önemine dikkat çekildi.

Farklı ortam ve alanlarda gerçekleştirilen Narkonokta ve Narkoanne önleme, bilgilendirme ve farkındalık faaliyetlerinde 1500 vatandaşa ulaşıldığı belirtildi.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde suçları ve bağımlılığı ile mücadele çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, çocuk ve gençliğin sağlıklı geleceğine dair projeler geliştireceğini duyurdu.

Uygulanmakta olan En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi, uyuşturucu madde kullanımının henüz başlamadan önüne geçmek, uyuşturucu madde kullanmış henüz bağımlı olmamış bireyleri tespit edebilmek hedefleri kapsamında, annelerin bilinç ve farkındalıklarının artırılarak uyuşturucu madde kullanımının önleyebileceği değerlendirilmektedir. Bu alanda oluşturulacak toplumsal bilinç ve katılım ile sağlıklı ve güvenli yarınlar hedeflenmektedir.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) görevlileri tarafından eğitim, bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yürütülmektedir. Kurumlar arası iş birliği çalışmaları da devam etmektedir.