Yalova’da Serviks Kanserine dikkat çekildi

1-31 Ocak Serviks Kanseri (Rahim Ağzı Kanseri) farkındalık ayı kapsamında Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde farkındalık yaratıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 10:53

Rahim ağzı kanseri, her sene 500.000’den fazla kadını etkilemekte olup kadınlarda en sık görülen 5 kanser türünden birisidir. Sigara kullanımı, bağışıklık sistemi yetmezlikleri, klamidyel enfeksiyonlar, uzun süreli oral kontraseptif kullanımı, 20 yaşından önce doğum öyküsü ve 3 veya üstünde doğum öyküsü, bu hastalık için risk yarattığı düşünülen faktörler arasındadır. Rahim ağzı kanseri, erken teşhis edildiği durumda yüksek oranlarda tedavisi mümkün bir kanser türüdür.

Her yıl 1-31 Ocak tarihleri arasında Serviks Kanserine dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenir ve farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirilir. Bu kapsamda Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Hastalıkları Poliklinikleri önünde bilgilendirilme standı kuruldu. Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının Serviks Kanseri hakkında bilgilendirmeler yapıldı, hastalık ile ilgili olarak merak edilen sorular cevaplandı ve “Erken teşhis hayat kurtarır” sloganı vurgulandı.

Murat Can Aytemur