Yalova'da şarkılar ‘cumhuriyet’ için söylendi

Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Musiki Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Cumhuriyet Konseri büyük ilgi gördü. Konserde ünlü sanatçı Aylin Şengül Taşçı da şarkılarını Yalovalılar için seslendirdi

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 00:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 00:38
https://www.yalovahayat.com/

Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Musiki Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen Cumhuriyet Konseri, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'nın da katılımı ile gerçekleştirilen konsere vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Tamamen dolan salonda katılımcılara hitap eden Vali Dr. Hülya Kaya Yalova'nın sanatla da ön plana çıkmasının önemine vurgu yaptı. Sanatın ve düzenlenen sanatsal etkinliklerin Yalova'nın tanınırlığını da arttıracağını ifade eden Vali Kaya, bu etkinliklere daha fazla destek verilmesini istedi.

Ardından Şef Ömer Faruk Öskan yönetiminde 100 kişilik dev bir kadro ile Yalovalı sanatseverlerin karşısına çıkan Yalova Musiki Derneği Korosu, Atatürk'ün sevdiği şarkılardan, cumhuriyetin kuruluş yıllarında en çok söylenen ve günümüzde de dillerde yer etmiş Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdiler. 

Geceye ünlü ses sanatçısı Aylin Şengül Taşçı da konuk sanatçı olarak katıldı. Taşçı gecede solo olarak seslendirdiği parçalarla kulakların pasını silerken izleyenlerden sık sık alkış aldı. Gecenin sonunda Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya konuk sanatçı Aylin Şengül Taşçı'ya Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ise Yalova Musiki Derneği Şefi Faruk Ömer Öskan'a çiçek takdim ettiler.