Yalova’da sağlık personellerine narko eğitim verildi

Yalova'da madde bağımlılığıyla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerine "Narkorehber ve En İyi Narkotik Polisi Anne Eğitimi" verildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 02:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 02:41

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitim programında, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden uzman görevliler tarafından, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerine uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ve bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen, ebeveyn, genç iletişimi, bağımlılık sorunu karşısında çözüm yolları ve önerileri gibi konularda bilgiler verildi.

Eğitim kapsamında, bağımlılık yapıcı maddeler, madde bağımlılığı, madde bağımlılığının bireyler üzerinde meydana getirdiği etki ve belirtiler, tedavi ve destek merkezleri, şüpheli mekânlar, şüpheli kişiler ve uyuşturucu madde kullanımına ait konuşma jargonu, yasal durum, vatandaşların uyuşturucu ile mücadelede destek ve katkılarına yönelik bildirim bilgi paylaşımı uygulaması olan akıllı telefonlara indirilen UYUMA Uygulaması ve bağımlılıkla mücadelenin önemi hakkında bilgiler aktarıldı. Eğitim sonunda, katılımcılara "Narkorehber ve En İyi Narkotik Polisi Anne" sertifikası verildi.

Yalova Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, eğitime katılan personellere teşekkür ederek, "Madde bağımlılığı, toplumumuzun karşı karşıya olduğu önemli bir sorun. Bu sorunun çözümü için hepimizin üzerine düşeni yapmamız gerekiyor. Bu eğitim, personelimizin madde bağımlılığıyla mücadele konusunda bilinçlenmesine ve farkındalık düzeyinin artmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştular.