''Yalova'da pazar fiyatları cep yaktı''

Ülke çapında gelen zamlar doğrultusunda, Yalova pazar yerinin fiyatları da etkilendi. Yalova'da kapalı pazar yerinde kurulan pazarda meyve ve sebze fiyatları halkın cebini yaktı. Pazar yerine gelen müşteriler kadar pazar esnafı da bu durumdan şikayetçi. Gübre, su ve mazota gelen zamlar üreticiyi de tüketici kadar zor durumda bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2023 10:45
https://www.yalovahayat.com/

Marketlere göre nispeten daha uygun fiyatlı meyve ve sebze satılan pazar yerine ilgi büyük, halk şikayetçi olduğu konuları ise şu şekilde dile getirdi;

''Her hafta artan fiyatlar karşısında şok içerisindeyiz, bir hafta önce aldığımız fiyata bu hafta hiçbir şey alamıyoruz bu durum böyle devam ederse artık pazar yapamaz hale geleceğiz, fiyatların bir an önce alım gücümüze uygun olarak ayarlanmasını bekliyoruz.'' 

Artan fiyatlara tepkili olan vatandaşlara cevap olarak ürünlerini satmaya gelen üreticiler

''Baktığınız zaman bizlerde tüketiciyiz en basit haliyle anlatmak gerekirse, bir domatesi yetiştirebilmek için gübre kullanıyoruz, su kullanıyoruz, mazot harcıyoruz ve yer kirası ödüyoruz, eğer ki biz sattığımız domatese zam yapmaz isek kendi ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale geliriz ve bu domatesleri üretip burada satamayız. Gübre ve mazot fiyatları düşer ise domatesinde fiyatı düşer eğer artarsa da domatesin fiyatı da artar.'' diye belirtti.

Pazar yerinde bazı meyve sebze fiyatları bu hafta şu şekilde idi;

Muz kilosu 25 TL, şeftalinin kilosu 35 TL, ayvanın kilosu 30 TL, kiraz kilosu 30 TL, limonun filesi 20 TL, bir demet sarımsak 50 TL, patlıcanın kilosu 15 TL, havucun kilosu 30 TL, salatalık kilosu 15 TL, domatesin ise kilosu 20 ila 30 TL arasında değişiklik göstermekte.

HABER/Murat Can Aytemur