Yalova'da okul servislerine sıkı denetim

Yalova polisi öğrencilerin güven içerisinde taşınmalarını sağlamak adına ildeki servisler üzerinde denetimler gerçekleştirdiler. Kontrollerde 7 sürücüye kanunun ilgili maddesi gereğince 10 bin 829 TL idari para cezası uygulandı

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 07:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 07:13

Yalova Emniyet Müdürlüğü, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak, servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetini en üst düzeyde tutarak bu tür araçların karışabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başlangıç tarihi olan 5 Şubat 2024 tarihinde okul servislerine yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, trafik ekipleri tarafından il genelindeki denetimlerde toplam 87 okul servis aracı kontrol edildi. Kontrollerde, eksiklikleri tespit edilen 7 araç ve sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği 10 bin 829 TL tutarında trafik idari para cezası uygulandı. Ayrıca, servis araçlarının gerekli belge, donanım ve standartlara sahip olup olmadığı da denetlendi.

Okul servislerine yönelik denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini, öğrencilerin huzuru ve güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldığını duyuran Yalova Emniyet Müdürlüğü, servis sürücülerini ve velileri, trafik kurallarına uymaya, araçların bakım ve kontrollerini yaptırmaya, öğrencilerin emniyet kemerlerini takmalarını sağlamaya davet etti.

Murat Can Aytemur