Yalova’da öğrenciler bilimsel ve kültürel çalışmaları ile göz doldurdu

Liselerde Bilim Uygulamaları İl Geneli Bilimsel Toplantıları, Yalova Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bilimsel ve kültürel çalışmalar ise salon girişinde sergilendi

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 03:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 03:48
https://www.yalovahayat.com/

Yalova'dan üç fen lisesi ve Anadolu Lisesi, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün Fen Bilimleri, Matematik ve Teknoloji Alanı ile Sosyal Bilimler Alanında bilimsel çalışmalar yapmayı amaçlayan projesine katıldı. Bu çerçevede Liselerde Bilim Uygulamaları İl Geneli Bilimsel Toplantıları ise Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yalova Termal Fen Lisesi, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi ve Yalova Lisesi öğrencileri, yıl boyunca Fen, Teknoloji ve Matematik Alanı için belirlenen "Yapay Zekâ" ve Sosyal Bilimler Alanı için belirlenen "Kültürel Miras" konularında çalışmalar yürüttüler. Proje dâhilindeki üç okul, Yalova Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu girişinde düzenledikleri sergide hazırladıkları bilimsel çalışmaları sergilediler.

Sergi öncesinde ise bir konferans gerçekleştirildi. Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Görevlisi Yasin Özdemir "Kültürel Miras" konusu üzerine, Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Adem Tuncer ise "Yapay Zekâ" konusu üzerine öğrencilere konferanslar verdi.

Fen Bilimleri, Matematik ve Teknoloji Alanı ile Sosyal Bilimler Alanında bilimsel çalışmalar yapmayı amaçlayan bu proje, öğrencilerin bu alanlarda araştırma yapma ve sunma becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldu. Ayrıca, projenin öğrencilerin bilimsel düşünme ve eleştirel bakış açısı kazanmalarına da katkı sağladığı belirtildi.