Yalova'da öğrenci ve ailelere güvenlik eğitimi verildi

Yalova İl Jandarma Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, okulların çevresinde emniyet tedbirleri almanın yanı sıra, öğrenci ve ailelere kişisel güvenlik ve suçtan korunma konularında eğitim verdi. Eğitimde, Jandarma Çocuk Dergisi ve KADES Uygulaması tanıtıldı

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 14:22
https://www.yalovahayat.com/

Çocukların güvenliğinin sağlanması ve bu anlamda bilinçlendirilmesine yönelik eğitimler düzenleniyor. Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu, Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Arttırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü ve Yalova Valiliği’nin talimatları doğrultusunda, okulların çevresinde gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasının yanı sıra öğrenci ve ailelere kişisel güvenlik ve suçtan korunma konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Altınova Subaşı İlkokulu ve Ortaokulunda Yalova İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği personeli tarafından öğrencilere kişisel güvenlik ve suçtan korunma konusunda eğitim verildi. Eğitimde, öğrencilere kendilerine zarar verebilecek kişi ve durumlardan nasıl uzak duracakları, nasıl yardım isteyecekleri, nasıl şikayet edecekleri, nasıl delil toplayacakları, nasıl tanık olacakları gibi konularda tavsiyelerde bulunuldu. Ayrıca, öğrencilere, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan ve çocuklara yönelik güvenlik bilgileri içeren Jandarma Çocuk Dergisi de dağıtıldı.

Öğrenci ailelerine yönelik olarak da, KADES Uygulaması ve En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında bilgilendirme yapıldı. KADES Uygulaması, kadınların şiddet, taciz, tehdit gibi durumlarda acil yardım talep edebilmelerini sağlayan bir mobil uygulamadır. En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi ise, ailelerin çocuklarının uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığı konusunda farkındalık kazanmalarını, erken müdahale edebilmelerini, çocuklarına destek olabilmelerini amaçlayan bir proje olarak tanıtıldı.