Yalova’da Minik Hamleler Projesi ile satranç ilkokula taşınıyor

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında ‘Minik Hamleler Projesi’ iş birliği protokolü imzalandı

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 01:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 01:47

Türkiye Satranç Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile 2021 yılında başlatılan Minik Hamleler Projesi’nin Yalova ayağına start verildi. Proje ile ilkokul öğrencilerine satranç eğitimi verilmesi hedefleniyor. Projenin protokolü Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nde imzalandı. Protokole Türkiye Satranç Federasyon Başkanı Gülkız Tülay ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç ile Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe imza koydu. Proje okul öncesi çocukların satranç sporu ile erkenden buluşmasını sağlayarak eğitim ve öğretim hayatlarında daha başarılı bireyler olmalarını sağlamak, satrancın ilin en uzak köşelerine kadar yaygınlaştırılması, sporculara daha erken yaşta ulaşılması, sürdürülebilirliğinin sağlanması ve satranca yatkın öğrencilerin keşfedilmesini amaçlıyor.

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Minik Hamleler Projesi ile satranç sporunu ilkokullara taşıyoruz. Bu proje ile okul öncesi çocuklarımızın satranç sporu ile tanışmalarını ve bu sayede bilişsel becerilerini, problem çözme yeteneklerini ve stratejik düşünme becerilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. Satrancın sadece bir oyun olmadığını, aynı zamanda bir zihin sporu olduğunu da biliyoruz. Bu proje ile ilimizde satranca olan ilgiyi ve katılımı artırmayı da hedefliyoruz” dedi. Türkiye Satranç Federasyon Başkanı Gülkız Tülay ise, "Minik Hamleler Projesi ile satranç sporunu Türkiye'nin her köşesine yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Bu proje ile okul öncesi çocuklarımızı satranç ile tanıştırarak onların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. Satrancın sadece bir oyun olmadığını, aynı zamanda bir eğitim aracı olduğunu da biliyoruz. Bu proje ile ilimizde satrançta yeni yıldızlar yetiştirmeyi de hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç da yaptığı açıklamada projeye verdiği destekten dolayı Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu'na teşekkür etti. Protokol töreni sonrasında Türkiye Satranç Federasyon Başkanı Gülkız Tülay tarafından Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’ye, Satranç Federasyonu tarafından hazırlanan 2Satranç Tarihimiz’ adlı kitap hediye edildi.