Yalova’da Mehmet Akif Ersoy anıldı

Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy vefatının 87. yılında anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 13:23
https://www.yalovahayat.com/

Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından vefatının 87. yılı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy’u anma ve söyleşi programı düzenlendi. Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Çarkçı konuşmacı olarak katıldı.

Programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vedat Demir, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova Ticaret İl Müdürü Alpaslan Tunalı, Yalova İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Fatma Köse, lise öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Doç. Dr. Akif Çarkçı, konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un hayata bakışı, edebi kişiliği, İstiklal Marşı’nı yazma süreci ve Türk-İslam alemi ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Doç. Dr. Çarkçı yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “İstiklal Marşımızın yaratıcısı olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dan almamız gereken çok önemli şeyler bulunuyor. Akif, Milli Mücadele’ye gönül vermiş önde gelen milli kahramanlarımız arasında yer alıyor. 1920’de Hacı Bayram Cami’de gerçekleştirdiği coşkulu konuşma ile tüm vatanseverleri Milli Mücadele saflarına çağırdı. Ayrıca değerli kişiliğiyle ülkenin her bir tarafında Milli Mücadele heyecanının oluşmasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugünlere gelmesinde önemli bir katkısı olmuştur.” Anma programının sonunda Yalova İl İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, “Milli şairimiz ve milli mücadele kahramanımız Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği haftasında bulunuyoruz. Bundan dolayı kendisini, İstiklal Marşı’mızın oluşma sürecini değerli hocamız Doç. Dr. Akif Çarkçı’dan dinledik ve kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.