Yalova’da Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

Yalova Müftülüğü, kutsal topraklara gidecek olan umreciler için Fatih Camii’nde uğurlama töreni düzenledi. Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk de, umrecileri yalnız bırakmayarak törene katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 13:11
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu ile umre ibadetini yerine getirmek isteyen umreciler için uğurlama töreni gerçekleştirdi. Sabah namazının ardından Fatih Camii’nde yapılan törene, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Müftü Yardımcısı Dr. İhsan Kara, Hac Bürosu Müdürü Mesut Taş, din görevlisi ve grup hocası Niyazi Atmaca, umreciler, umrecilerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, umrecilere kutsal mekanlarda yapacakları ibadetler hakkında bilgi verdi. Umrecilerin, Allah’ın misafiri olarak gittikleri kutsal topraklarda, kendileri, aileleri, milleti ve ülkesi için bol bol dua etmelerini tavsiye eden Müftü Yılmaztürk umrecilerin, umre ibadetini yerine getirdikten sonra döndüklerinde de hayatlarını İslam’ın güzel ahlakıyla sürdürmelerini istedi.

Umreciler, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün yaptırdığı duanın ardından, duygusal anlar yaşayarak kutsal topraklara uğurlandı.