Yalova'da koruma altındaki çocuklar Anıtkabir’i ziyaret etti

Yalova’daki koruma altında tutulan çocuklar 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında Ankara’ya giderek Anıtkabir başta olmak üzere önemli noktaları gezme ve görme imkanı buldular

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 12:14
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında koruma ve bakım altında bulunan çocukları Ankara’ya götürdü. Çocuklar, Anıtkabir, Eski Meclis, TBMM ve Atakule’yi ziyaret ederek hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, yaptığı açıklamada, çocuklara Atatürk’ün izinde yürüme fırsatı verdiklerini söyledi. Laçin, “Çocuklarımız, Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulundular, mozolesine çiçek bıraktılar, Anıtkabir Müzesi’ni gezdiler. Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki ilk kararların alındığı Eski Meclis’i ve TBMM’yi görme imkanı buldular. Ayrıca Ankara’nın simgesi olan Atakule’ye çıkarak şehrin manzarasını izlediler. Çocuklarımızın bu geziden çok mutlu olduklarını ve büyük heyecan duyduklarını gördük. Biz de onlara bu imkanı tanıyarak hem eğitimlerine hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladık” dedi.

Çocuklar da geziden çok memnun kaldıklarını ve kendilerine bu fırsatı sunan Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin’e teşekkür ettiler. Çocuklardan biri, “Atatürk’ü çok seviyoruz. Onun bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. Onun huzurunda olmak, cumhuriyetin kuruluşunu anlamak, Ankara’yı görmek bize çok güzel bir deneyim oldu. Bize bu gezide eşlik eden ve bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

M. Tunç Tanrıverdi