Yalova’da Kapalı Psikiyatri Servisi açıldı

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Kapalı Psikiyatri Servisi açıldı. Servisin açılması ile birlikte yatarak tedaviye ihtiyaç duyan vatandaşların başka illere sevk edilmesine gerek kalmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 00:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 00:58

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, şehrin psikiyatrik tedavi hizmetlerini güçlendirmek amacıyla yeni bir adım attı. Açılışı yapılan Kapalı Psikiyatri Servisi, yatarak tedavi gereksinimi olan vatandaşlar için önemli bir çözüm sunuyor. Artık şehir dışına sevk edilmelerine gerek kalmayacak olan hastalar, uzman kadro ve modern tesislerde tedavi görebilecekler.

Yalova’da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve hastane bünyesinde hizmet vermekte olan Psikiyatri Servisi ile birlikte psikiyatri hastalarına verilen hizmet, Kapalı Psikiyatri Servisinin açılmış olması ile tamamlanmış oldu.

Bu çerçevede Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde toplam 12 yatak kapasiteli Kapalı Psikiyatri Servisi açılmıştır. Serviste tüm odalar tek kişilik olup ayrıca 1 tane de tecrit odası bulunmaktadır. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, Kapalı Psikiyatri Servisinin açılışıyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, şehirdeki psikiyatrik tedavi hizmetlerini daha da güçlendirmek ve vatandaşların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler. Bu önemli adım, Yalova'daki psikiyatrik tedavi hizmetlerinin kalitesini artırarak, hastaların daha yakınlarıyla birlikte, şehirlerinde en iyi tedaviyi alma imkanını sağlayacak.

Murat Can Aytemur