Yalova’da İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlanıyor: minik itfaiyeciler sertifika aldı

Yalova'da İtfaiye Haftası etkinlikleri çerçevesinde kurulan stantlarda, çocuklar itfaiyeci olmanın heyecanını yaşarken, yangın güvenliği hakkında da bilinçleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 11:47

Yalova İtfaiye Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler, İtfaiye Haftası'nı kutlamak ve çocuklara itfaiyecilik mesleğini tanıtmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Kurulan stantlarda çocuklar, itfaiyeci kıyafetleri giyerek çeşitli istasyonlarda deneyim kazanıyor. Yangın güvenliği ve itfaiye müdahalesi konusunda bilinçlendirilmek istenen çocuklar, etkinlik sonunda kendilerine verilen "Minik İtfaiyeci Sertifikası" ile büyük bir sevinç yaşıyor.

"Çocukları Bilinçlendirmek Önemli"

İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, etkinliğin amacı hakkında şunları söyledi: "İtfaiye Haftası kapsamında, miniklerimize hem itfaiyecilik mesleğini tanıtmak hem de yangınlara karşı erken yaşlarda bilinç kazandırmak istedik. Çocuklarımız burada itfaiyeci kıyafetleri giyerek yangınlara nasıl müdahale edileceğini öğreniyorlar. Bu sayede gelecekteki potansiyel riskler hakkında daha dikkatli ve duyarlı olacaklarına inanıyoruz."

"Çocuklarımız İçin Çok Öğretici"

Etkinliğe çocuklarıyla katılan veliler ise itfaiye standını olumlu buldu. Veliler, "Çocuklarımız itfaiyeciliği yakından tanıma fırsatı buldu.

Hem eğleniyorlar hem de yangın gibi acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyorlar. Bu tür etkinliklerin sık sık düzenlenmesi çok faydalı olur" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.