Yalova'da gıda denetimleri yoğunlaştırıldı

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların gıda güvenliğini sağlamak amacıyla Kurban Bayramı öncesi denetimlerini artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 11:06
https://www.yalovahayat.com/

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yıl boyu sürdürülen gıda denetimlerinin yanında her dini bayram öncesi olduğu gibi yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kasaplar ile gıda üretim ve satış yerlerine yapılan denetimler yoğunlaştırıldı.

Vatandaşlar yapılan denetim bilgilerine ulaşabilecekler

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri Tarafından vatandaşın gıda güvenliğini sağlamak amacıyla başta kasaplar olmak üzere et ve et ürünleri satan ve üreten işletmelere, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerine denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde ürünlerin son tüketim tarihi, satış muhafaza koşulları, taklit tağşiş gibi yönleri ile işletmelerin asgari teknik ve hijyen şartlarına uygunluğu gibi konularda denetim yapan ekipler, işletme çalışanlarına da bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşma hakkının kendileri tarafından da takip edilebilirliğini sağlamak üzere yeni bir uygulama olan "Tarım Cebimde" uygulaması üzerinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bu uygulama sayesinde vatandaşlar yapılan denetim bilgilerine ulaşabilecekler.

Serap Polat