Yalova’da Festivaller için geri sayım başladı

Yalova’nın en önemli kültürel etkinlikleri olan uluslararası halk dansları festivallerinin hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi. Haziran ayında başlayacak olan festivaller, temmuz ayı sonuna kadar sürecek

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 15:06
https://www.yalovahayat.com/

Yalova her yaz olduğu gibi bu yaz aylarını da kültürel anlamda yoğun geçirecek. Bu çerçevede ildeki 3 dernek geleneksel olarak gerçekleştirilen uluslararası festivallerin hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. Festivallere katılacak ülke sayıları ve etkinlik takvimlerinin de aşağı yukarı netleştiği 3 festivalde, değişik ülkeleri ağırlayacağız. Bu çerçevede festivaller her yıl olduğu gibi bu yıl da TUFAG Özel Gecesi ile start alacak. Bunu da bu yıl 37’ncisi gerçekleştirilecek olan TUFAG Halk Dansları Festivali takip edecek.

11 ülkeden 350 kişi Yalova’da olacak

Festival hakkında bilgiler veren TUFAG Başkanı Aydın Altıparmak, “37. TUFAG Halk Dansları Festivali 2-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Meksika, Kolombiya, Bolivya, Uruguay, Hindistan, Güney Kore, Gürcistan, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya ve KKTC’den gelen yaklaşık 350 kişiyi Yalova’da ağırlayacağız. Ayrıca 28 Haziran tarihinde TUFAG Özel Gecesi gerçekleştirilecek. Bu gecede de değişik yaş kategorilerinden yaklaşık 350 kişi sahne alacak” dedi.  

Yalova sokaklarında Kafkas rüzgarı esecek

TUFAG’ın festivali biter bitmez Yalova Kafkas Kültür Derneği tarafından düzenlenen Yalova Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali başlayacak. Şu ana kadar 8 Kafkas Cumhuriyetine davet gönderdiklerini ifade eden Yalova Kafkas Kültür Derneği Başkanı Mehmet Aydemir, “Festivalimize katılacak olan gruplarımız 9-10 Temmuz aralığında ilimize ulaşmış olacak. 11 Temmuz 2024 tarihinde ise kortejimizi gerçekleştirerek festivalimizin açılışını yapacağız. Aynı gün Gazipaşa Caddesi Mini Anfide de gruplarımız gösterilerini yapacaklar. 13 Temmuz 2024 tarihinde ise Barış Manço Açıkhava Tiyatrosunda gruplar halkımızla buluşacak. İlçelerde de ekipler gösteriler gerçekleştirecekler. Şu an için 8 Kafkas Cumhuriyeti ile görüştük. Biz bu sayıda ekibin festivalimize katılacağını bekliyorum”  diye konuştu.  

Türk Boyları Yalova’ya geliyor

Yalova’da festivaller sezonunun son etkinliği ise Türk Boyları Kültür Şöleni olacak. 20 ülkenin katılması beklenen festival hakkında bilgi veren YAFEM Başkanı Özer Koyuncu, “Bu yıl da Yalova’nın kurtuluşu kutlamalarını içine alacak şekilde festivalimiz 19 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. 23 Temmuz’a kadar devam edecek festivale 20 ülke davet ettik. Bu ülkelerin katılmalarını bekliyoruz. Festivalimiz kortej yürüyüşü ardından Barış Manço Açıkhava Tiyatrosu’ndaki gösterilerle devam edecek. İlçelerimizde de gösteriler yapacağız” şeklinde konuştu.