Yalova’da Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ne dikkat çekildi

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında bir paylaşımda bulundu ve uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 05:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 05:22

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yapmış olduğu bilgilendirme ve farkındalık kazandırma paylaşımlarına aralıksız olarak devam ediyor. Hastane tarafından yapılan son paylaşımda 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ne dikkat çekildi ve konu hakkında dikkat edilmesi gerekenler ile alakalı olarak bilgilendirmelerde bulunuldu.

‘’Ne yapacağınızı bilemiyorsanız ALO 191’i arayın’’

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi, ‘’26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü; Uyuşturucu kullanımı, toplumların tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan çok önemli bir halk sağlığı sorundur. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı, sağlık zararlarından ibaret değildir. Sağlık zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir. Çocuğunuzun, komşunuzun veya herhangi bir yakınınızın uyuşturucu kullandığından şüpheleniyor ve ne yapacağınızı bilemiyorsanız ALO 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı’nı arayabilirsiniz.’’

Murat Can Aytemur