Yalova’da Dipsiz Göl büyük beğeni topluyor

Yalova’nın Çınarcık İlçesi Teşvikiye Beldesinde bulunan Dipsiz Göl, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor ve büyük beğeni topluyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 08:24
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 08:24

Yalova sayısız doğal güzelliği ile ilgi toplamaya devam ediyor. Birbirinden güzel yürüyüş noktaları, termal kaplıcaları ile ziyaretçilerinin beğenisini toplayan Yalova, aynı zamanda Dipsiz Göl ile birlikte farklı şehirlerden Yalova’ya gelen ziyaretçilerin hayranlığını kazanıyor. Ziyaretçilerin hayranlıkla gezdiği bu doğal güzellik, Yalova'nın turizm potansiyeline de aynı oranda önemli katkı sağlıyor. Yalova, doğal güzellikleriyle ve turistik cazibe merkezleriyle her geçen gün daha fazla ilgi görürken, siz değerli okurlarımız için detayları haberimizde derledik.

DİPSİZ GÖL

Yalova’nın Çınarcık İlçesi Teşvikiye Beldesine yaklaşık olarak 10 km. mesafede olup yolu tamamen asfalttır. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, Çınarcık Orman İşletme Şefliği sınırlarında yer alan Çınarcık İlçesi, Teşvikiye beldesi, Erikli yaylasında yer almaktadır. Yalova istikametinden gelecek kullanıcılar, Çınarcık, Teşvikiye güzergâhını takip ederek, Armutlu, Gemlik; Bursa istikametinden gelecek olan kullanıcılar yolu asfaltlanmış olan Hayriye, Selimiye köyleri ve Delmece yaylası istikametinden kent ormanına ulaşabilirler. Kent ormanından 2,5 Km mesafede 530 metre rakımda bulunan büyük dipsiz göl ve bu gölden 1,5 Km mesafede 570 metre rakımda olan küçük dipsiz göl çevrelerinde bulunan zengin orman florası ve yaban hayatı yönünden yedi göller bölgesindeki güzellikleri aratmayacak niteliktedir.

Murat Can Aytemur