Yalova'da deprem şehitleri dualarla anıldı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 10 ilde ciddi can ve mal kayıplarına yol açan depremin yıl dönümünde, Yalova Merkez Camii’nde yatsı namazına müteakip depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Mevlid-i Şerif okundu, dua edildi. AFAD Yalova İl Müdürlüğü de namaz çıkışında vatandaşlara gül suyu ve kek ikramında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 12:20
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Müftülüğü tarafından organize edilen anma programına, çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, depremde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif okundu. Duayı ise Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk yaptırdı. Duanın ardından, cami avlusunda gül suyu ve kek dağıtıldı.

Deprem şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını dile getiren AFAD Yalova İl Müdürü Vekili Yılmaz Karakaş, depremin yıl dönümünde depremzede ailelere gül suyu ve kek ikram ettiklerini söyleyerek, “Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyor, onların mekanlarının cennet olmasını diliyoruz. Depremde yaralanan, evini kaybeden, mağdur olan kardeşlerimize de AFAD olarak her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugün de namaz çıkışında vatandaşlarımıza gül suyu ve kek ikram ettik. Bu ikram, deprem şehitlerimizin ruhuna bir hediye olsun. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına metanet, yaralılara şifa diliyorum” dedi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler, Türkiye’nin en büyük ve yıkıcı depremlerinden biri olarak tarihe geçti. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından bölgedeki sismik hareketlilik hala sürüyor. Depremler sonucunda Türkiye’de resmi rakamlara göre en az 53 bin 537, Suriye’de ise en az 8 bin 476 kişi hayatını kaybetti ve toplam 122 binden fazla kişi ise yaralandı. Depremlerin ardından büyüklüğü 6,7’ye kadar varan 45 binden fazla artçı sarsıntı gerçekleşti. Depremler, yaklaşık 350 bin km2 alanda, Almanya’nın toplam yüz ölçümü kadar bir bölgede hasara yol açtı ve 14 milyon kişiyi etkiledi. Türkiye’de birçok tarihi yapı da dahil ilk gün 39 binden fazla bina yıkılırken, 11 ilde toplam 518 bin konut yıkıldı veya ağır hasar aldı. Ayrıca 128 bin 778 konut ise orta derecede hasar aldı.