Yalova’da balık fiyatlarında düşüş var mı? Yalova’da hangi balık türleri daha çok? Bu mevsim hangi balık tüketilmeli? Balık fiyatları yükseldi mi? Hamsinin kilosu ne kadar?

Yeni yıla girmeye sayılı günler kala balık tezgahlarındaki hareketlilik sürüyor. Yalova Merkez’de bulunan Balık Hali’ndeki balıkçılar, vatandaşlara yerli balıkları tercih etmesi yönündeki çağrısını yineledi. Bununla birlikte Yalova’da balık fiyatlarında son durum nedir? Tezgahlardaki balık çeşitliliği ne durumda? Balık fiyatlarında düşme var mı? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 05:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 05:48
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Merkez Gökmen Sokak’ta faaliyet gösteren Balık Hali’ndeki tezgahlarda bu hafta da balık fiyatlarının yükselmesi dikkat çekti. Yalova Balık Hali’ndeki balıkçı esnafı, balık fiyatları hakkında açıklama yaparken aynı zamanda görüş ve önerilerini yalovahayat.com ile paylaştı.

“Hamsi diğerlerine göre daha hesaplı”

Yalova Balık Hali’nde tezgahı bulunan bir balıkçı esnafı balık fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yılı olabildiğince verimli geçirmeye çalıştık ama balık avı sezonunun başlamasından bu yana çeşitlilik çok fazla görülmedi. Suların sıcaklığına ve soğukluğuna göre balıklar tutuluyor biz de ona göre hesap ediyoruz. Hamsi sezonun başında bol çıkmıştı şimdi de var, fiyatı sabit durumda. Balık çok tutulunca da fiyatlar düştüğü için hamsinin fiyatı diğer balık türlerine göre daha hesaplı. Hamsinin fiyatı tutulmasına göre 80-100 TL arasında değişiyor. Diğer balık türleri daha fazla tutulmadığı için hamsiye göre daha pahalı oluyor” dedi.

“Lüfer, palamut ve istavriti öneriyorum”

Tezgahında satış yapan balıkçı esnafı vatandaşlara balık tercihleri için şu önerilerde bulundu, “Mevsim balığı olarak lüfer, palamut ve istavriti öneriyorum. Aynı zamanda bunlar bizim Yalova’nın yerli balıkları. Ayrıca kış aylarının vazgeçilmezi olan hamsiyi de söylemezsek olmaz. Şu an saydığım balıklar en lezzetli döneminde. Burada taze olarak birçok çeşidimiz var. Umarım yeni yıl da istediğimiz gibi rahat geçer.”

Yalova Balık Hali’nde balıkların kilo fiyatı şu şekilde: hamsi 100 TL, istavrit 70 TL, çinekop 300 TL, tekir 200-300 TL, çupra-levrek 200 TL, zargana 150 TL, lüfer 200 TL, barbun 200-300 TL, sazan 120 TL.

M. Tunç Tanrıverdi