Yalova'da ambulans sürücülerine "Sürüş güvenliği eğitimi verildi"

Yalova'da görev yapan ambulans sürücüleri mesleki gelişim anlamında belirli aralıklarla gerçekleştirilen Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi'nden geçirildiler.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 04:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 04:56

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulans sürücülerine yönelik "Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi"  (ASGE) düzenlendi. Eğitimler, bir gün teorik ve üç gün pratik olmak üzere toplam dört gün sürdü. Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, "Yalova 7/24 sağlık hizmeti sunan ve her türlü yol ve hava koşulunda hizmet veren 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılan ambulanslarımızı daha güvenli ve verimli kullanmak amacıyla ASGE eğitimi planlanmıştır," ifadelerini kullandı.

Eğitim süreci hakkında detaylı bilgi verilen açıklamada, trafikte karşılaşılan çeşitli risklerin, trafik kazaları, yaralanmalar, can kayıpları ve araç yangınları gibi istenmeyen sonuçlara yol açabileceği vurgulandı. İnsan hayatının önemine dikkat çekilerek, "Trafikte bir can kaybı bile fazladır. Bu nedenle, acil sağlık hizmetlerinin sunumunda büyük öneme sahip ambulans sürücülerimizin ve tüm personelimizin bu kazalardan korunması amacıyla eğitimler düzenlenmiştir," denildi. 1 ASGE koordinatörü ve 3 ASGE eğitmeni eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlere, 9 şoför ve sağlıkçı sürücü katıldı. Eğitimler, 5-8 Ağustos 2024 tarihleri arasında, ambulans kullanımı, ambulans bakımı, lastik değişimi ve zincir takımı gibi temel konuları içerecek şekilde planlandı. Eğitimlerin, acil sağlık hizmetlerinde görev yapan personelin güvenli sürüş becerilerini geliştirmesi ve olası kazaların önlenmesi adına önemli bir adım olduğu belirtildi.