Yalova’da Aile eğitim programı başladı

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 0-6 yaş arası çocuğu olan ailelere yönelik Aile Eğitim Programı düzenliyor. Program, ebeveyn becerilerini artırmayı ve çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 04:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 04:18
https://www.yalovahayat.com/

Aile Eğitim Programı Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü il binasında gerçekleştirilmeye başlandı. SED Hizmetinden faydalanan ailelere yönelik düzenlenen programın ilk gününde, çocuklarla etkili iletişim, çocukları ihmal ve istismardan koruma, çocukların günlük rutin yaşam programlarını planlama, çocukların yaş ve gelişim özellikleri hakkında bilgilendirme, çocuklara pozitif disiplin kazandırma gibi konular işlendi. Eğitimi, İl Müdürlüğüne bağlı Eğitim ve Danışmanlık Biriminde görevli Uzman Çocuk Gelişimci Zerrin Kolçak verdi. Eğitime, aileler ise çocukları ile birlikte katıldı.

Program hakkında konuşan Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, “Aile Eğitim Programı, ailelerimizin ebeveynlik sorumluluğunu daha iyi yerine getirmelerine yardımcı olmak için düzenlenmiştir. Program, çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi hedeflemektedir. Programa katılan ailelerimize ve çocuklarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. 1 hafta boyunca devam edecek programa katılan aileler ve çocuklar konuşmacılara sorularını da yönelterek cevaplar alma şansı buluyorlar.