Yalova Cumhuriyetin 100.Yılına hazırlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Yalova Belediyesi, Yalova Kent Meydanına 100.Yıla özel ışıklı bir pano yerleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 15:32
https://www.yalovahayat.com/

Ülke genelinde her sene heyecanla kutlanan küçük, büyük, çocuk, yaşlı herkesin bir araya gelerek kutladığı anlamlı bayramın bu sene ki özelliği daha bir başka. Cumhuriyetimizin kurulması üzerinden 29 Ekim 1923’ten bu yana, tamı tamına 100 sene geçti. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının, resmi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edildiği tarihtir 29 Ekim.

 Tıpkı tüm ülkede olduğu gibi, Yalova’da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırlıklar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Yalova Kent Meydanı’nda bulunan artık eskimiş olan Atatürk Panosunun yenilenmesi ardından bu sene Cumhuriyet’in 100. Yılı olması nedeni ile Yalova Kent Meydanı’nda bulunan, Kent Müzesi’nin önüne gündüzleri çok şık ve zarif dururken geceleri bayrağımızın renklerine bürünen ışıklı bir pano yerleştirdi. Pano Yalova Halkı tarafından çok beğenildi ve böylesine anlamlı bir harekette bulunulduğu için Belediye Başkanı Mustafa Tutuk başta olmak üzere Yalova Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Haber/Murat Can Aytemur