Yalova Bitpazarı’nda bu hafta neler var?

Her Perşembe günü Yalova Kapalı Pazaryerinde kurulan bitpazarı bu hafta hem sıcak havanın hem de Ramazan hazırlığının etkisiyle ziyaretçi akınına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 16:46
https://www.yalovahayat.com/

Yıllardır alışveriş tutkunlarının uğrak noktalarından biri haline gelen bitpazarı özellikle son dönemlerde çok rağbet görüyor.

Kıyafetlerden elektronik aletlere, mücevherlerden dekoratif objelere kadar pek çok çeşitte ürünün satıldığı bitpazarı, uygun fiyatlı olması ve türünün tek örneği ürünleri bünyesinde barındırdığı için alışveriş severlerin beğenisini kazanıyor. Bitpazarlarının, ekonomik zorluklarla mücadele eden insanlara alternatif bir alışveriş imkanı sunduğu biliniyor.Özellikle ikinci el ürünlerin ve uygun fiyatlı eşyaların bulunabildiği bu pazarlar, vatandaşların bütçelerine katkı sağlıyor. Aynı zamanda, sürdürülebilir tüketim açısından da önemli bir rol oynayan bitpazarları, kullanılmayan eşyaların tekrar kullanıma kazandırılmasına da destek oluyor.

Birçok ürün piyasa fiyatlarının altında satılıyor

Yalova bitpazarı bu hafta hem sıcak havanın hem de Ramazan hazırlığının etkisiyle ziyaretçi akınına uğradı. Yaklaşan Ramazan ayına hazırlık yapmak için alışverişe çıkan Yalovalılar, alışveriş için soluğu bitpazarında aldı.Sıfır ürünlerden antikaya kadar farklı kategorilerde ürünlerle herkese hitap eden pazarda bu hafta, özellikle daha sağlam ve az kullanılmış ürünler ilgi gördü.Sabahın erken saatlerinde daha fazla ürün bulmak adına pazar alışverişine başlayan Yalovalılar özellikle giyim ürünlerine ilgi gösterdi.Piyasa fiyatlarının altında birçok ürünü bitpazarında bulan Yalova halkı, akşam saatlerine kadar detaylı inlememler yaptı.

Ramazan hazırlığı yoğunluğu daha da artırdı

Birbirinden farklı ürünlerin yer aldığı pazarda hem sıfır ürünler hem de kullanılmış ürünler ilgi gördü. Her hafta farklı ürünlerin bulunduğu ve uygun fiyatlara sunulduğu bitpazarı, yerel ekonomiye de canlılık kazandırdı.Sıfır ürünler, ikinci el kıyafetler, antika eşyalar, aksesuarlar, kitaplar, elektronik eşyalar, mobilyalar, ev dekorasyon ürünleri, oyuncaklar, mutfak eşyaları ve daha birçok çeşit, pazarda bulunabiliyor. Bu geniş ürün yelpazesi, her zevke ve ihtiyaca hitap ediyor.Bitpazarı esnafı, genellikle soğuk havalarda satışlardaki düşüşten şikayet ederken, bu hafta karşılaştıkları yoğun ilgiden memnun kaldılar.Satışların beklentilerini karşıladığını belirten esnaflar, özellikle Ramazan hazırlığı yapan vatandaşların bu hafta yoğunluğu daha da artırdığını belirtti.

Serap Polat