Yalova Bit Pazarı rağbet görmeye devam ediyor

Yalova Bit Pazarı her hafta Perşembe günü Yalova Kapalı Pazar Yeri’nde kurulmaya devam ediyor. Yalovalı vatandaşların ve misafirlerin ilgi odağı haline gelen Bit Pazarı artan enflasyonla birlikte daha çok rağbet görmeyi sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 16:38

Gün içerisinde pek çok insanın ziyaret ettiği pazarda, insanlar ihtiyaçları doğrultusunda uygun fiyatlı alışveriş yapabilme imkânı buluyor. Her hafta Perşembe günü kurulan Bit Pazarı’nda giyimden aksesuara, kitaptan, elektronik eşyalara ve pek çok antika ürünlere uygun fiyatlarda ulaşabilmek oldukça mümkün gözüküyor. Ürün çeşitliliğinin fazla olması ve uygun fiyatlardan dolayı tercih edilen pazar aynı zamanda antika koleksiyoncularının da uğrak yeri haline geldi.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte velilerin çoğunluğu kıyafet, kırtasiye araç gereçleri ve çeşitli ihtiyaçlarını daha uygun fiyata karşılayabilmek adına bit pazarını ziyaret etti. Antikadan oyuncağa, elektronikten giyime pek çok ürünü bünyesinde barındıran bit pazarında bu hafta en çok rağbet gören ürün kırtasiye malzemeleri oldu. Özellikle dışarıdaki mağazalarda en az 200-300 TL’den satılan t-shirtler bit pazarında ise 25-30 TL’den başlayan fiyatlar ile müşterinin karşısına sunuluyor.

Bit Pazarı’na yoğun ilgi gösteriliyor

Pek çok Yalovalı her Perşembe günü bit pazarına yoğun ilgi gösteriyor. Satıcılar, bunun nedeninin bir türlü sonu bitmek bilmeyen zamlar olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz aylardan bu zamana kadar zamların fazla uygulandığını belirten bir pazar esnafı, “Vatandaşımız ekonomik durumun kötülüğünden kaynaklı alışveriş yaparken bir şeyi almadan önce defalarca kez düşünür oldu. Bizler bit pazarı esnafı olarak ikinci el ve sıfır ürünlerimizi mümkün olduğunca uygun fiyatlara satarak, vatandaşın bütçesini zorlamamaya çalışıyoruz. Bu sebepten ötürü de sağ olsun vatandaşımız pazarımıza yoğun ilgi gösteriyor” diye cevap verdi.

“Burada ne ararsanız var

Vatandaşın artan fiyatlardan kaynaklı, soluğu Yalova Bit Pazarı’nda yer aldığına dikkat çeken, bit pazarında kıyafet satan bir esnaf, “Yalova insanı pazarımızı seviyor her şey ucuz ve hesaplı. Mutfak eşyasından giyecek eşyasına kadar gerekli olan tüm ürünlerimiz pazarımızda yer alıyor. Yalovalılar da buradan alışveriş yapmayı tercih ediyor, bunun daha fazla devam etmesini istiyoruz. Herkes gelsin buyursun bizim pazarımız herkese açık. Esnaflarımız da bir o kadar iyi müşterilerimize gerektiği gibi saygıda bulunuyor. Çocuk eşyasından tutun da elektronik cihazlara kadar ne ararsanız burada var. Pahalılıktan millet çok sıkıldı insanlar sıfır eşya alamaz oldu o yüzden herkes buraya akın ediyor. Bizler de pazar esnafı olarak daha da açılmak ve genişlemek istiyoruz. Herkese sesleniyoruz dışarıda giyecek bir şey bulamayanları buraya çağırıyoruz. Gelenler dilediği her şeyi burada bulabilir mutfak eşyasından çocuk oyuncağına kadar alışveriş yapabilirler. Pahalılık aşmış kendini dur durak bilmiyor. Pazar müşterisi her hafta buraya gelmeye devam ediyor, gelmeyenlere de tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

M. Tunç Tanrıverdi