Yalova Bit Pazarı'nda neler var neler?

Her hafta perşembe günleri, Yalova Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Bit Pazarı vatandaşın yoğun ilgisine devam ediyor. Artan fiyatlar esnafı ve vatandaşı ciddi oranda etkiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 14:39
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Bit Pazarı bu hafta pek çok misafirine kapılarını açtı. Yalova Halkının severek ziyaret ettiği pazarda eski kasetler, kitaplar, çeşitli ev araç gereçleri, teknolojik aletler ve pek çok kıyafet yer aldı. Pazar esnafı özenle seçip tezgahlarında yer verdiği binlerce ürünü Yalova Halkı ile buluşturdu. Ülke genelinde sıkça gündeme gelen hayat pahalılığı ve enflasyonun yüksekliği Pazar esnafını ve vatandaşları ciddi anlamda zor duruma sokuyor.   

"Hayat bu kadar pahalı değildi"

 Pazar esnafına sorduğumuz fiyatlardaki artışın nedeni nedir, insanlar neden her hafta farklı fiyatlar ile karşılaşıyor? Sorusuna gelen cevap şu şekilde idi: ‘’Eskiden fiyatlar çok uygundu, çünkü hayat bu kadar pahalı değildi. Esnaf olarak bizler de mazot alıyoruz, ev geçindiriyoruz ve kira ödüyoruz. Vatandaşların alışveriş yaptığı gibi bizlerde alışveriş yapıyoruz ve fiyatlarımızı yine de mümkün olduğunca uygun tutmaya çalışıyoruz. Tezgahlarımızda sattığımız ürünleri bu hafta sattık diyelim, bir dahaki hafta sattığımız paraya alamıyoruz, dolayısıyla fiyatlar bu doğrultuda yükseliyor.’’ Şeklinde cevap aldık.

 ‘’Dışarıda fiyatlar uçmuş durumda’’  

 Peki her hafta perşembe günü Yalova Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Bit Pazarı’nı ziyaret eden vatandaş bu durum ile ilgili ne düşünüyor, fiyatları pahalı buluyor mu? Sorunun cevabı şu şekildedir: ’’Bu pazar pek çok farklı kitleye hitap ediyor, antikacılardan, okur severlere kadar ulaşan geniş bir yelpazesi var. Ben kendi fikrimi kısaca şöyle söyleyeyim, dışarıda fiyatlar uçmuş durumda, bir tane pantolon almaya kalksak 700-800 liralardan bahsediyorlar bu pazarda ise 200-300 lira arasında pantolonlar bulunuyor ve kalitelerini cidden beğeniyorum.’’ Haber/Murat Can Aytemur