Yalova Bit Pazarı'nda bu hafta

Yalova Bit Pazarı, Yalova Kapalı Pazar Yeri’nde her perşembe ziyaretçilerine kapılarını açmaya devam ediyor. Pazarın içerisinde antikadan, giyim ürünlerine kadar pek çok ürünü bulmak mümkün.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 16:22

Artan fiyatlardan ve yükselen enflasyondan dolayı şikayetini dile getiren vatandaş bu pazardan uygun fiyata baştan aşağı kıyafet alınabileceğini söylüyor. Vatandaşlar, dışarıda yüzlerce lira harcayarak ve hatta belki binlerce lira harcayarak ulaşabilecekleri ürünlere bu pazarda çok düşük fiyatlar ile sahip olabiliyorlar. İkinci el ve sıfır olmak üzere pek çok ürünü bünyesinde bulunduran pazarda, bu hafta kitaplar ve mutfak eşyaları rağbet gören ürünler arasında yer aldı.

Kimi insan çocuğuna kıyafet almaya giderken kimisi de evinde ihtiyacı olan bir eşyayı bulmak umuduyla Yalova Bit Pazarını perşembe günleri mutlaka ziyaret ediyor. Pazar esnafı ise, pazarın müşteriler için çok büyük bir avantaj olduğunu söylüyor, ‘’Mağazalara gücü yetmeyen vatandaşlar, Yalova Bit Pazarı sayesinde ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabiliyor’’ diye belirtiyor.

‘’Biz çocukken oyuncaklarımızı kendimiz yapardık’’

Yalova Bit Pazarı pek çok kişi tarafından sevilen ve rağbet gören bir pazar olarak vatandaşın ilgisini çekmeye devam ediyor. Güncel ürünlerin yanı sıra pek çok eski video oyunu, müzik kaseti ve farklı türlerdeki kitabı bünyesinde bulunduran pazar 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuruyor. Kimisi sadece gezmeye gelip ürünleri incelerken kimisi ise ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapıyor. Çocukların da ilgisini çeken pazar da oyuncaklar da yoğun ilgi görüyor.

Pazara babasıyla gelen küçük bir çocuğun elindeki oyuncak dikkatimizi çekti ve sorduk, neden bu oyuncağı tercih ettiniz? Babadan aldığımı cevap şu şekilde idi, ‘’Biz çocukken oyuncaklarımızı kendimiz yapardık, gazoz şişelerine kapak takıp onunla araba diye oynardık. Artık her şeye ulaşmak çok mümkün, ayrıca kendimde bir antika meraklısıyım bu nedenle bu hafta oğlumu da pazara getirdim. Tahtadan yapılma bir oyuncağı ilk defa görünce şok oldu ve çok şaşırdı, biz de alalım dedik.’’

Murat Can Aytemur