Yalova Bit Pazarı Esnafı, ‘’Ürünleri Sattığımız Paraya Yeni Ürün Alamıyoruz’’

Yalova Bit Pazarı her perşembe olduğu gibi bu perşembe de ziyaretçilerine kapıyı açtı. Giyimden aksesuara, aksesuardan elektroniğe pek çok ürünü bünyesinde barındıran Yalova bit pazarı bu perşembe durgundu. Ülke genelinde artan fiyatlar küçükten büyüye fark etmeksizin vatandaşı olduğu kadar esnafı da etkiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2023 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2023 08:26
https://www.yalovahayat.com/

Pazarda kıyafet satan bir esnaf ile yaptığımız röportajda sormuş olduğumuz bu hafta bit pazarında işler nasıl ve beklenen satışı yapabiliyor musunuz sorusuna esnafın verdiği cevap “artık her şey çok pahalı sattığımız bir ürünü, satmış olduğumuz paraya tekrardan tedarik edemiyoruz, bugün işlerimiz durgun. Ürünlere her gün zam geliyor insanların hali ne olacak bilemiyoruz. Mesela ben burada herkes zorlanmadan alıp giyebilsin diye 100 TL’ye pantolon satıyorum, maalesef ki insanların ekonomik durumu şu an da iyi değil yine de Allah’ımıza şükrediyoruz, kimseye muhtaç değiliz. Allah’ın izniyle en kısa zamanda ekonomik durumların düzeleceğini umut ediyorum.” Şeklinde cevap verdi.

Her perşembe nabzını tuttuğumuz bit pazarında bu hafta esnaf satışlardan memnun değildi ve pazarı ziyaret eden vatandaşlar da fiyatlardan şikayetçi idi. Diğer haftalara göre bu hafta durgunluğu ile dikkat çeken Yalova bit pazarında en çok rağbet gören ürünler küçük elektronik eşyalar, kıyafetler ve kitaplar oldu.

Haber/ Murat Can Aytemur