Yalova Bit Pazarı bu hafta ziyaretçi akınına uğradı

Her perşembe, Yalova Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Bit Pazarı, bu hafta da çok sayıda ziyaretçisine kapılarını açtı. Vatandaşlar uygun fiyatlı alışveriş yapabilmek adına pazara akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:28

Her perşembe Yalova Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Bit Pazarı, bu hafta da büyük bir ilgiyle karşılandı. Yalovalılar, uygun fiyatlarla çeşitli ürünler satın almak için pazara akın etti. Yalova’nın en popüler alışveriş noktalarından biri haline gelen Bit Pazarı, aynı zamanda da düşük gelirlinin yardımına koşarak ideal alışveriş noktası haline geliyor.

Otomobil aksesuarlarından, giyim eşyalarına kadar geniş bir ürün yelpazesi sunan pazar, uygun fiyat ve çeşitlilik arayanların gözdesi olmaya devam ediyor.

Bu hafta pazarda, kışlık giyim ürünleri, ayakkabılar, oyuncaklar ve çeşitli elektronik aletler dikkat çeken ürünler arasında yer aldı. Yalova’nın en popüler alışveriş noktalarından biri olan Bit Pazarı hem ekonomik hem de çeşitli alışveriş seçenekleri arayanların vazgeçilmezi olmaya devam ederken, ziyaretçiler de uygun fiyata kaliteli ürünler bulmanın keyfini çıkardı.

‘’Bulunmaz nimet’’

Pazara giyim alışverişi için gelen bir vatandaş, fiyatlardan ve ürün kalitesinden memnuniyet duyduğunu söyledi ve sözlerinde, ‘’Malum önümüz kış, ekonominin durumu da ortada, burası bizim gibi düşük gelirliler için bulunmaz bir nimet. Biz pazardan memnunuz, öyle bazılarının dediği gibi sadece ikinci el ürünler olan bir yer değil. Gayet kaliteli ve sıfır ürünler bulmak mümkün. Satıcılar da gayet ilgili, pazara karşı önyargılı olanların mutlaka gelip görmelerini ve ürünleri incelemelerini tavsiye ederim. İki tane sweat aldım 400 TL para verdim çıktım. Kafede iki kahve parasına buraya gelip ihtiyacımı karşıladım. İnsanların bilmeden, gerip görmeden eleştiride bulunmasını doğru bulmuyorum’’ ifadelerine yer verdi.

‘’Pazarımızı seviyoruz’’

Yalova Bit Pazarı’nın insanlara büyük kolaylık sağladığını ifade eden bir başka vatandaş, fiyatlardan memnun olduğunu belirtti ve ‘’Pazarımızı çok seviyoruz’’ dedi. Sözlerine devam ederken ufak bir sorunu olduğunu ifade eden vatandaş, ‘’Pazar gerçekten çok güzel. Sadece alışveriş için değil, gelip gezmek bile çok eğlenceli bir aktivite. Ancak bazen ürünleri deneme konusunda sıkıntı yaşayabiliyoruz. Mesela çok güzel kotlar var ama deneyebileceğimiz bir alan yok veya elektronik ürünler için çok deneme imkanı bulamıyoruz. Bunlara da bir çözüm bulunursa gerçekten çok daha güzel olacak’’ diye belirtti.

‘’Çıkın çıkın gelin’’

Pazardan aldığı ayakkabılardan daha önce çok memnun kaldığını belirten bir vatandaş, yaklaşık olarak 8-9 ay giydiğini ve bir sıkıntı yaşamadığını söyledi. Şimdi de kışlık ayakkabı almak için pazara geldiğini ifade eden vatandaş konuşmasında, ‘’Ayakkabı almaya hep buraya geliyorum. Mağazaya gidip bakıyorum 4 bin-5 bin liralardan bahsediyorlar. Asgari ücretli birisi nasıl ödesin o fiyatları. Buraya geliyorum uygun fiyattan alıyorum yırtılır veya eskirse gelip tekrar alıyorum. Hatta bazen üç ayakkabı alıp gidiyorum, çeşit çeşit giyiyorum. Pazardan gayet memnunum, dar gelirli vatandaşlar için oldukça mantıklı bir yer, çıkın çıkın gelin’’ dedi.

Murat Can Aytemur