Yakup Koçal ‘Şehri Yeniden Kurmak’ kitabını tanıttı

Yazar Yakup Bilgin Koçal, ‘Şehri Yeniden Kurmak’ isimli son kitabının tanıtımını Yalova Engelsiz Cafe ve İstanbul Üsküdar’da Aziz Mahmut Hüdayi Külliyesi’nde yaptı

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 13:15
https://www.yalovahayat.com/

Yazar Yakup Koçal’ın son kitabı ‘Şehri Yeniden Kurmak’ kitabevlerinin raflarında yerini aldı. Bu çerçevede İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Halil İnalcık Kültür Merkezi Engelsiz Kafe Konferans Salonu’nda bir tanıtım gerçekleştirildi. Söyleşiye katılan ve kitabını tanıtan Koçal, yeni kitabının raflarda yer almasından ve kitabın gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin de katıldı. Kitabında Türkiye’nin Yüzyıl Vizyonu’na uygun olarak genç, dinamik ve toplumla iç içe yaşayan bir yaklaşımla Yalova’ya değer katmayı hedeflediğini söyleyen Koçal, söyleşiye katılanlara teşekkür ederken, salonda yer olmadığından dolayı geri dönmek zorunda kalan okurlarından özür diledi.

Koçal, daha sonra kitabının tanıtımı ve söyleşi için Divan Edebiyatı Vakfı Başkanı Dr. Sait Başer’in katılımıyla İstanbul Üsküdar’da okurlarıyla buluştu. Koçal, burada da kitabını anlatarak, “Yenilenmiş bir insanlık ideolojisinin işaret fişeği olarak tanımladığım ‘Şehri Yeniden Kurmak’ adlı çalışmamın okunmasını, eleştirilmesini ve amacına ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

Koçal, kitabında Türk’ün Fikir Sistemi’ni gönül ontolojisi kabulüyle harekete geçtiğini, birliktelik, verimlilik ve özgürlük üç ilkem olduğunu, ilkelerin ışığında ve zamanın ruhuna uygun beş projeyi de Türk Fikir Sistemi’nin uygulamaları olarak detaylandırdığını belirtti.