YAFEM, Romanya’da Yalova ve Türkiye'yi temsil edecek

Yalova Folklor Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü Derneği (YAFEM), 16-18 Ağustos 2024 tarihleri arasında Romanya'nın Tekirgöl kentinde düzenlenecek olan Saraylı Festivali'nde Türkiye ve Yalova'yı temsil edecek

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2024 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2024 10:21

Romanya Demokrat Türk Birliği ve Tekirgöl Belediyesi'nin davetlisi olarak festivale katılacak olan YAFEM, Türk halk oyunlarının yanı sıra Türk mutfak kültürünün önemli unsurlarından olan baklavanın yapımı ile ilgili bir seminer de gerçekleştirecek. Festivalde YAFEM üyeleri, geleneksel Türk halk oyunlarının en güzel örneklerini sergileyerek Türk kültürünü Romanya’da tanıtacak. Ayrıca, Yalova’nın tanınmış markalarından Yalova Sütlüsü’nün sahiplerinden Ömer Koyuncu, baklava yapımı üzerine uygulamalı bir tanıtım yapacak.

YAFEM Başkanı Özer Koyuncu, “Romanya Demokrat Türk Birliği ve Tekirgöl Belediyesi'nin davetlisi olarak Saraylı Festivali'nde Yalova'yı ve Türkiye'yi temsil edecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye-Romanya dostluğunun gelişmesine katkıda bulunmak ve Dobruca bölgesinde yaşayan soydaşlarımızla buluşmak bizim için büyük bir heyecan kaynağı. YAFEM olarak Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Festival boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler, Türkiye ve Romanya arasındaki kültürel bağları güçlendirmeyi amaçlarken, YAFEM’in başarılı performanslarıyla da dikkat çekmesi bekleniyor.