Uzmanlar Koleji afet farkındalığı kazandı

Uzmanlar Koleji ve Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri iş birliği ile minik öğrencilere Afet Acil Eylem Tatbikatı gerçekleştirildi. Çok sayıda öğrenci, gerçekleştirilen eğitimler sayesinde afet farkındalığı kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 12:23

Uzmanlar Koleji, Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri iş birliğiyle minik öğrencilere yönelik önemli bir Afet Acil Eylem Tatbikatı gerçekleştirdi. Etkinlik, öğrencilerin afet durumlarına hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Tatbikata katılan birçok öğrenci, afet anında nasıl davranmaları gerektiğini öğrenirken, aynı zamanda güvenli bir ortamda teorik ve uygulamalı eğitimler aldılar. İlk olarak sınıflarda ve daha sonra konferans salonunda teorik bilgi alan öğrencilere yapılması gerekenler, temel prensipler öğretildi ve taktiksel eğitimler verildi.

Daha sonra ise tahliye planı ve tatbikat gerçekleştirildi. Miniklerin burada elde ettiği bilgi ve deneyimlerin, gelecekte karşılaşabilecekleri olası olumsuz durumlara hazırlıklı olmaları konusunda katkı sağlayacağı ifade edildi. Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri Karaçam, gerçekleştirilen eğitimler sonrasında yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi, ‘’Uzmanlar Koleji öğrencilerine yönelik verimli bir eğitim gerçekleştirdik. İlk olarak öğrencilerimize detaylıca teorik bilgiler sunduk ve daha sonrasında ise öğrendiklerini pekiştirebilmeleri adına uygulamalı tatbikatlara geçtik.

Her bir öğrenci eğitime hevesle katıldı ve bizleri can kulağıyla dinledi. Gerçekleştirdiğimiz eğitim oldukça verimli geçti, çocuklarımızın afet durumlarında bilgi sahibi olması ve farkındalık kazanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eğitimlere katılan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul yönetimine katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.’’ Uzmanlar Koleji yetkilileri de, gerçekleştirilen eğitim sonrasında, vermiş oldukları emek ve bilgi paylaşımı adına Mahalle Afet Gönüllüleri’ne teşekkürlerini iletti.

Murat Can Aytemur