UEDAŞ Yalova’da engellilere yönelik hizmet kalitesini artırıyor

Uludağ Elektrik, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı iletişim zorluklarını aşmak ve eşit hizmet sunmak için Yalova'da erişilebilirlik çalışmalarını güçlendiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 15:47

Yalova’da hizmet kalitesini her geçen gün yükselten Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), işitme ve konuşma engelli vatandaşlara yönelik başlattığı İşaret Dili Görüşme Hattı ile engelleri ortadan kaldırıyor. 5 milyondan fazla kişiye hizmet veren UEDAŞ, Yalova’daki engelli müşterilerinin elektrik hizmetlerine daha kolay erişmesini sağlamak amacıyla bu yenilikçi uygulamasını sürdürüyor.

Engellilere Kesintisiz ve Erişilebilir Hizmet Sunuluyor

İşitme ve konuşma engelli bireyler, elektrik hizmetlerine erişimde büyük zorluklarla karşılaşıyor. Fatura ödeme, abonelik işlemleri gibi konularda iletişim engelleri yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliyor. Bu sorunları çözmek için 6 yıl önce başlatılan İşaret Dili Görüşme Hattı sayesinde engelli bireyler, Yalova’da elektrikle ilgili tüm işlemlerini işaret dili bilen uzman tercümanlar aracılığıyla görüntülü görüşme yaparak kolayca halledebiliyor.

"Erişilebilirlik Herkes İçin Bir Hak"

Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ramazan Arslan, bu projenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Toplumda eşit ve erişilebilir hizmet sunmanın sorumluluğumuzun bir parçası olduğuna inanıyoruz. Yalova’daki işitme engelli vatandaşlarımızın iletişim sorunlarını çözmek için başlattığımız İşaret Dili Görüşme Hattı ile toplumsal katılımı artırıyoruz. Erişilebilirliğin tüm bireyler için bir hak olduğunun bilincindeyiz ve bu doğrultuda hizmet sunmaya devam edeceğiz."

Bu hizmetin yaygınlaştırılması, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmanın yanı sıra UEDAŞ'ın topluma değer katan projelerinden biri olarak dikkat çekiyor.