“TUFAG köklü bir dernektir”

TUFAG yöneticilerini ağırlayan AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, TUFAG’ın Yalova’nın en köklü derneklerinden birisi olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 10:30
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (TUFAG) Başkanı Aydın Altıparmak, TUFAG Vakfı Başkanı Birol Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol’u ziyaret etti. Ziyarette dernek çalışmaları, yaşanan sorunlar ve talepler konusunda bilgilendirme yapıldı. TUFAG’ın ilin kültürel gelişimine ve tanıtımına katkı sağlayan köklü bir dernek olduğunu ifade eden Akyol, derneğin sorunların çözümü için yardımcı olacağını söyledi.

Ziyarette konuşan Altıparmak, Türk kültürünü, halk oyunlarını, halk müziklerini araştırmak ve geliştirmek amacıyla uzun yıllardır Yalova’da faaliyet gösteren TUFAG’ın çalışmalarından bahsetti. Altıparmak, derneğin ivedi ihtiyaçlarını ve taleplerini de dile getirdi.

Akyol ise TUFAG’ın şehrin kültürel gelişimine ve tanıtımına uzun yıllardır hizmet ettiğini belirterek, derneği tebrik etti. Akyol, “TUFAG, Yalova’nın köklü ve değerli bir derneğidir. Türk kültürünü yaşatmak ve yaymak için yaptığınız çalışmalar çok önemli. Sizlerin sorunlarının çözümü ve taleplerinin karşılanması için elinden geleni yapacağım” dedi.

Ziyaretin sonunda Akyol, TUFAG yöneticilerine teşekkür ederek, başarılar diledi.

M. Tunç Tanrıverdi / Yalova Haber