TÜBİTAK 81 ilde “Okyanus On Yılı” temalı resim yarışması düzenliyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), tarafından ilk kez düzenlenen ‘Okyanus On Yılı Resim Yarışması’nın başvuruları başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 06:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 06:22

Marmara Araştırma Gemisi ile denizlerde bilimsel araştırmalar yapan, denizler ve okyanuslarla ilgili bilimsel projeleri destekleyen, TEKNOFEST yarışmalarıyla gençlerde deniz ve okyanus farkındalığı oluşturan, en son keşfedilen Güney Okyanusu’nda ve dünyanın en soğuk okyanusu olan Arktik Okyanusu’nda her yıl düzenli olarak bilimsel çalışmalar gerçekleştiren TÜBİTAK, okyanus temalı resim yarışması düzenliyor.

81 ilden başvuru alınıyor

Birleşmiş Milletler tarafından okyanusların korunması ve sürdürülebilir kullanımı için bilimsel çalışmaları teşvik etmek, deniz ekosistemlerini iyileştirmek ve denizlerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edilen ‘2021-2030 Okyanus On Yılı’ kapsamında deniz ve okyanus farkındalığını güçlendirmek amacıyla düzenlenen ‘Okyanus On Yılı Resim Yarışması’na 81 ilden katılım sağlanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda okuyan öğrenciler katılabiliyor

Okyanus On Yılı Resim Yarışması ile gençlerin okyanuslar hakkındaki düşüncelerini görsel sanatlar aracılığıyla ifade etmeleri, okyanus ve deniz ekosistemlerine farklı bakış açılarıyla yaklaşmaları, çevreye karşı bireysel sorumluluk duygusu geliştirmeleri, sanat yoluyla kendilerini özgürce ifade edebilme becerisi geliştirmeleri ve bilimsel araştırmalara bakış açılarını genişletebilmeleri amaçlanıyor. Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin en fazla bir adet eserle katılabildiği yarışmanın detayları TÜBİTAK’ın web sitesinde yer alan şartnameden ulaşılabiliyor. Son başvuru tahinin 26 Ağustos 2024 olarak belirlendiği yarışmada derece alan resimlerin sahiplerine sürpriz hediyeler verilecek.