Toprak ve Yaprak Dede anıldı

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, vakfın kurucuları Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit’in ölüm yıl dönümleri nedeniyle Dumantepe-Sermayecik arasında ‘Toprak’ yürüyüşü düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 07:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 07:51
https://www.yalovahayat.com/

TEMA Vakfı Kurucuları Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit ölüm yıl dönümlerinde anıldılar. TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, ‘Toprak’ adı verilen bir yürüyüş gerçekleştirerek Toprak ve Yaprak Dede’leri andılar.

Yürüyüşle ilgili bilgi veren TEMA Vakfı Yalova Şube Başkanı Arzu Demir, “Kurucularımızın yolunda doğadayız. Dumantepe eteklerinde bulunan çeşmelerden başlayarak, Yeniköy Çamlıkları sırtlarından, Burhaniye yaylası üzerinden Sermayecik’e ulaştık. Yaklaşık 15 km.lik yürüyüşümüzde harika manzaraların yanı sıra karda çocuklar gibi şendik. Yolun bir tarafında bulunan çam ormanları, diğer tarafta kayın ormanları ile temiz havaya doyduk. İznik Gölü, Samanlı Dağları ve biraz da Uludağ manzarasında yürüdük.”

Yürüyüşün amacının toprak sevgisi gençlik yıllarında başlayan ve hayatını bu sevgiyi koruyup tüm nesillere aktarmaya adayan Kurucu Onursal Başkan Hayrettin Karaca ile “doğaya dost olmaya mecburuz” diyen Kurucu Onursal Başkan Ali Nihat Gökyiğit’i anmak olduğunu belirten Demir, “Toprak Dede ve Yaprak Dede’nin yolunda yorulmadan yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Yürüyüşe araç desteği sağlayan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve ekibine de teşekkür eden Demir, TEMA Vakfı’nın etkinliklerinin hız kesmeden devam edeceğini de duyurdu.

M. Tunç Tanrıverdi