Tarihi Çınarlı Yol yeşillere büründü

Yalova-Termal Yolu olarak da bilinen Tarihi Çınarlı Yol, havaların ısınması itibariyle yeniden yeşillere büründü.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 06:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 06:22

İlimiz Termal yolu ve yolun her iki yanında Atatürk Dönemine ait tarihi çınar ağaçları koruma altına alınmış ve yol yapım çalışmaları ile çınar ağaçlarının bakımı sağlanarak “Turizm Yolu” olarak ilan edilmiştir. Her gün yüzlerce kişinin geçtiği bu tarihi yol, adını yol boyunca yer alan ağaçlardan almıştır. Tarihi Çınarlı Yol, sonbahar ve kış aylarında yapraklarını kaybediyor ancak ilkbahar ve yaz aylarında yemyeşil yaprakları ile adeta bir seyir zevki sunuyor.

Yol boyunca yer alan yüzlerce ağaç, sürücülere keyif dolu anlar yaşatırken aynı zamanda da müthiş bir oksijen kaynağı sunuyor. Mayıs ayı ile beraber yeşillenmeye başlayan yapraklar, an itibariyle tamamen yeşillere büründü.

Tarihi Çınarlı Yol'un doğal güzellikleri keşfetmek isteyenler için ideal bir destinasyon olduğu belirtiliyor. Yol boyunca yapılan düzenlemeler ve çınar ağaçlarının korunması, bölgenin ekoturizm potansiyelini de artırmaktadır. Yolculuk sırasında hem tarihi mirasın izlerini sürebilir, hem de doğanın sunduğu huzurlu ortamda dinlenebilirsiniz. Yalova-Termal Yolu'nu takip ederek bu doğal güzellikleri görmek isteyen herkes, şehir hayatının gürültüsünden uzaklaşarak doğa içinde keyifli bir zaman geçirebilir. Sizlerde Yalova-Termal Yolu’nu takip ederek bu doğa harikasına tanıklık edebilirsiniz.

Murat Can Aytemur