Suna Koçal, Çin'de özel çocuklara Ebru Sanatını öğretti

Yunus Emre Enstitüsü, Çin'in başkenti Pekin'de özel eğitim alan zihinsel engelli öğrenciler için Ebru Sanatı atölyesi düzenledi. Suna Koçal'ın eğitmenliğini yaptığı atölye çalışmasında öğrenciler, ebru sanatını deneyimledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 13:08
https://www.yalovahayat.com/
Türk motiflerini içeren resimler yaptılar

Yunus Emre Enstitüsünün Pekin'de özel eğitim alan zihinsel engelli öğrenciler için düzenlediği Ebru Sanatı atölyesinde Yalova’nın Sanatçısı ve Geleneksel Türk Sanatları Eğitmeni Suna Koçal eğitim verdi. Golden Wings (Altın Kanatlar) Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Sanatçı Suna Koçal öğrencilerle tek tek ilgilendi. Ebru Sanatına büyük ilgi gösteren öğrencilerin ortaya koyduğu Türk motiflerini içeren resimler, çalışmanın sonunda sergilendi.

“Türk sanatını Çinlilerle buluşturmaktan dolayı çok mutluyum”

Ziyaret ettiği farklı ülkelerde zihinsel engelli bireylerle ve down sendromlu kişilerle buluşmayı ve onlar için atölye çalışmaları düzenlemeyi önemsediğini belirten Sanatçı Koçal, "Ebru, tam bir terapi sanatı. Onlar koşullanmamış yürekler. Sevinçlerini, duygularını doğrudan ifade edebiliyorlar. Sevgi akşını, ebru sanatının onlara verdiği coşkuyu çok güzel yansıtıyorlar. Ebru, ilk kez Uygur Türklerinin icra ettiği bir sanat. Dolayısıyla bu topraklardan çıkma. Bu kadim Türk sanatını Çinlilerle buluşturmaktan dolayı çok mutluyum. Onlarla sanat aracılığıyla bir sevgi bağı kurulmasına aracılık etmek benim için çok önemliydi." açıklamasında bulundu.

Serap Polat