Sugören'de kurban kesim noktalarına bilgilendirme yapıldı

Yalova Merkez Toplum Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Sugören Köyü sınırları içerisinde yer alan kurban kesim noktalarına kist hidatik ile ilgili uyulması gereken genel kurallar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 13:29

Kurban Bayramı yaklaşıyor, vatandaşlar kurban kesimi için gün sayıyor. Yalova Merkez Toplum Sağlığı Müdürlüğü’de bu kapsamda, Sugören Köyü sınırları içerisinde yer alan kurban kesim noktalarına ziyaret gerçekleştirdi, burada yetkilileri; hayvanların ince bağırsaklarında yaşadığı Echinococcus granulosus adı verilen parazitin larvalarının sebep olduğu zoonotik bir hastalık olan kist hidatik konusunda uyulması gereken kurallar ile alakalı bilgilendirdi. Gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmaları aynı zamanda da afiş ve broşür dağıtma etkinlikleri ile devam etti.

Yalova Merkez Toplum Sağlığı Müdürlüğü'nün yaptığı bu bilgilendirme çalışmaları, Kurban Bayramı öncesinde sağlık ve güvenlik konusunda toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilirken, bu tür bilinçlendirme faaliyetlerinin, halk sağlığını korumak ve olası riskleri en aza indirmek adına büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Ekipler tarafından yapılan açıklamada, ‘’Merkez Toplum Sağlığı Merkezimizce Sugören köyünde köy sınırları içinde kalan kurban kesim noktaları ziyaret edilerek kist hidatik ile ilgili uyulması gereken genel kurallar hakkında bilgilendirme, afiş ve broşür dağıtma etkinlikleri gerçekleştirildi. Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlarımızın olası risklerden korunması adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ ifadelerine yer verildi.

Murat Can Aytemur