Subaşı, Oryantiring Yarışmasına ev sahipliği yaptı

Subaşı beldesinde Oryantiring Yalova İl Birinciliği heyecanı yaşandı. Beldede 330 öğrenci pusula ve harita yardımıyla parkurda belirlenen hedefleri bulmak için çaba harcadı

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 12:29

Yalova’nın Subaşı beldesi, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Sporları tarafından düzenlenen Oryantiring Yalova İl Birinciliği Yarışmasına ikinci kez ev sahipliği yaptı. Subaşı Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen yarışmaya, 4 okuldan 16 kategoride 330 öğrenci katıldı. Öğrenciler, pusula ve harita yardımıyla parkurda belirlenen hedefleri bulmak için yarıştılar.

Yarışma, iki gün sürecek şekilde planlandı. Bugün liseli öğrencilerin katıldığı yarışma, yarın ortaokul öğrencilerinin katılımıyla devam edecek. Öğrenciler, harita okuma becerilerini geliştirerek, Subaşı’nın doğal güzelliklerini de keşfetme fırsatı buldular.

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti. Canbay, “Subaşı, oryantiring sporu için çok uygun bir beldemiz. Burada hem spor hem de eğitim yapılıyor. Öğrencilerimiz, hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendilerini geliştiriyorlar. Biz de belediye olarak eğitime ve spora olan desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.